Rozebeek geteisterd door vervuilers

Vlnr. Lentl en schepen Geert Roosenboom, Dirk Van Lunter en Raymond Van Eetvelde.
GDR Vlnr. Lentl en schepen Geert Roosenboom, Dirk Van Lunter en Raymond Van Eetvelde.
In Zele werd deze week opnieuw vervuiling vastgesteld in de Rozebeek aan de Durmen in Zele. De laatste weken worden er regelmatig vaststellingen gedaan over sluikstorten en vervuiling van de beek.

De buurtbewoners hebben dit al meermaals aangekaart en zijn ook op de hoogte gebracht om een oogje in het zeil te houden. "Het sluikstorten en de vervuiling in de riolering is schandalig en kan absoluut niet", aldus schepen van Milieu Geert Roosenboom. Er wordt gedacht aan enkele bedrijven die aangesloten zijn op de riolering, maar voorlopig is er geen enkel bewijs dat zij achter de vervuiling zitten.


"We hebben hun plannen opgevraagd om dit te bekijken, maar we zullen dit najaar en voorjaar nog cameratoezicht houden. Enkele buren houden ook nauwlettend een extra oogje in het zeil, omdat de Rozebeek hen nauw aan het hart ligt en er in de buurt ook enkele moestuinen liggen", klinkt het.


Om de dader te klissen zullen er ook stalen genomen worden van de vervuiling om zo mogelijk te zien wie er achter zit. "We ijveren er echt naar om een mooie en propere omgeving te behouden. De dader moet gevonden worden", besluit Roosenboom. (KBD)