Roosenboom (Open Vld) pleit voor extra budget voor jeugdinfrastructuur

archiefbeeld Zeelse jeugd
Marc Goossens archiefbeeld Zeelse jeugd
Gemeenteraadslid Geert Roosenboom (Open Vld) pleitte op de jongste gemeenteraad om extra budget vrij te maken voor jeugdinfrastructuur.

“De meerderheid gaat 45 miljoen euro investeren in vastgoed deze legislatuur en slechts een habbekrats in jeugd”, stelt hij. Roosenboom voert een pleidooi voor een ‘1 euro voor 1 euro’-systeem waarbij het bestuur per euro investering in infrastructuur 1 euro bijlegt.

Volgens schepen van Jeugd Pieter Herwege (CD&V) is er de afgelopen jaren al geïnvesteerd in de locaties van de verschillende Zeelse jeugdbewegingen. “Bovendien betrekken wij de jeugd wel degelijk actief bij het beleid. Zo heeft de jeugdraad zelf een advies geformuleerd op basis van de meerjarenplanning”, besluit de schepen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.