Oproep naar getuigen in zaak Omer Heekhout

SPEURDERS TASTEN IN HET DUISTER NAAR MOORDENAARS 60-JARIGE ZELENAAR

In Café Windsor kwam Omer Heekhout af en toe iets drinken. Op maandag werd hij hier in de buurt voor het laatst gezien.
Copyright : Geert De Rycke In Café Windsor kwam Omer Heekhout af en toe iets drinken. Op maandag werd hij hier in de buurt voor het laatst gezien.
In het VTM-programma 'FAROEK' werd gisterenavond teruggeblikt op de onopgeloste moord op de 60-jarige Omer Heekhout uit Zele. De man werd acht maanden geleden, op 30 mei 2016, dood teruggevonden aan de sluizen in Merelbeke, waar hij in het water werd gegooid. Tot op vandaag tasten de speurders in het duister naar de daders.

 


Het is ondertussen al acht maanden geleden dat de man aan de jachthaven in Merelbeke uit het water werd gehaald. Meteen was het al duidelijk dat er kwaad opzet in het spel was. De man had op dat moment geen portefeuille of identiteitspapieren bij, enkel 12 euro cash geld. Er wordt een onderzoek opgestart, maar er zijn vooral heel wat vragen. "Het ging hier lange tijd over een onbekend persoon," aldus Patrick Willocx van de federale politie. "Uiteindelijk zijn we aan de hand van zijn vest, waar een logo van een atletiekclub uit Zele opstond, beginnen zoeken in deze regio. Zo hebben we het slachtoffer kunnen identificeren als Omer Heekhout."


Volgens de buren van Eekhout was de man een eenzaat en sprak hij zelden iemand aan. Hij was wel gekend in verschillende Zeelse Cafés. In café Windsor werd de man voor het laatst gezien. Hij kwam er regelmatig iets drinken. "Soms kon hij heel kwaad zijn en hoorde je hem vloeken, maar enkele seconden nadien kwam hij buiten en dan knikte hij vriendelijk goeiedag. Spreken deed hij amper, hij was erg in zichzelf gekeerd, maar hij zou nooit een vlieg kwaad doen", aldus zijn overbuur Theo Heyman.

Leefgeld niet meer opgehaald

De verdwijning van Omer Heekhout kwam waarschijnlijk pas zes dagen later aan het licht, toen iemand voor het eerst melding maakte. De man kwam twee keer per week zijn leefgeld ophalen in het OCMW, toen dat niet meer gebeurde werden er vragen gesteld. Het hele huis werd door de speurders doorzocht maar er werd geen enkel spoor gevonden. Wel is men ervan overtuigd dat de dader of daders met een wagen van Zele naar Merelbeke zijn gereden.


In het programma werd gisterenavond nogmaals opgeroepen voor nuttige tips. "We hebben dit al kort na de moord gedaan, maar we tasten nog steeds in het duister. Heeft iemand Omer Heekhout gezien tussen Zele en Merelbeke, gedroeg hij zich eigenaardig, met wie ging hij om de laatste dagen? Op deze vragen hopen we enkele tips te ontvangen die het onderzoek kunnen vooruithelpen," aldus Willocx.


Heb jij Omer nog gezien of kan je de politie helpen met meer informatie, dan kan je contact opnemen met het nummer 0800/30.300 of op opsporingen@police.belgium.eu.