Nieuwe premies voor jonge gezinnen

De gemeenteraad keurde twee nieuwe reglementen goed ten voordele van gezinnen. Die krijgen voortaan een premie van 50 euro bij een geboorte en eenoudergezinnen ontvangen jaarlijks een geschenkbon van 50 euro.

Tijdens de laatste gemeenteraad werden twee reglementen goedgekeurd die gezinnen met kinderen een duwtje in de rug moeten geven. "Vroeger kregen ouders enkele een gemeentelijke geboortepremie van 30 euro voor het eerst geboren kind. Die premie trekken we nu op naar 50 euro. Bovendien voorzien we de geboorte- en adoptiepremie nu voor alle geboren en geadopteerde Zeelse kinderen", zegt burgemeester Patrick Poppe (Open Vld).


Daarnaast werd ook een subsidiereglement goedgekeurd voor eenoudergezinnen met kinderen. "In 2017 werden 453 eenoudergezinnen met kinderen jonger dan 25 jaar geregistreerd in Zele", weet schepen van Financiën, Guy De Roover (ZDB). "Eenoudergezinnen hebben het vaak moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Om die kwetsbare doelgroep te steunen, voorzien we in een subsidie in de vorm van een Zeelse Geschenkbon. Jaarlijks krijgen ze een bon ter waarde van 50 euro die ze kunnen spenderen bij meer dan 85 Zeelse handelaars."


De verschillende oppositiepartijen hadden echter wel wat vragen bij de nieuwe premies. Zo vond CD&V het maar een doekje voor het bloeden. "Zeker nadat eerder deze legislatuur onder andere de gratis luierinzameling werd afgelast." (KDBB)