Meer volk dan verwacht op brunch vzw Meridiaan

Een medewerkster van de vzw maakt bezoekers wegwijs in het uitgebreide buffet.
Foto GDR Een medewerkster van de vzw maakt bezoekers wegwijs in het uitgebreide buffet.

De Zeelse vzw Meridiaan mocht meer volk verwelkomen dan verwacht voor haar vriendschapsbrunch. "Na de incidenten waarbij ons lokaal kort en klein geslagen werd, hadden we niet verwacht dat er zoveel volk zou zijn. Mensen blijven ons steunen en dat is fijn."


"Als vzw is het onze belangrijkste taak om mensen samen te brengen en dat willen we doen met deze vriendschapsbrunch", zegt voorzitter Mehmet Benli. "Het is onze eerste activiteit na de staatsgreep in Turkije op 15 juli 2016. Na die staatsgreep waren we genoodzaakt onze werking stil te leggen. Vele leden zeiden toen hun lidmaatschap op uit angst, maar vandaag staan we er weer en we zijn uiterst tevreden dat de opkomst zo groot is. Meer dan ooit willen we bruggen bouwen tussen de gemeenschappen in Zele. Dat is ook de reden waarom we de brunch in gemeenschapscentrum De Wiek hebben georganiseerd. Dat maakt de drempel kleiner om deel te nemen aan de brunch. Bovendien is ons lokaal nog niet in orde na de inbraak."


Enkele weken geleden sloegen Erdogan-aanhangers de boel kort en klein in het Gülen-ontmoetingscentrum.


De vzw zorgt voor studiebegeleiding voor kinderen en organiseert culturele activiteiten. De brunch van gisteren was dan weer een culinaire activiteit. "Mensen kunnen kiezen tussen Turkse specialiteiten en Belgische lekkernijen, zoals croissants, broodjes en de klassieke charcuterie", zegt ondervoorzitster Zeycan Benli. (KDBB)