Leerlingen Pius X richten mini-onderneming Aria-Verde op

De leerlingen van het Pius X richtten hun eigen mini-onderneming op.
Geert De Rycke De leerlingen van het Pius X richtten hun eigen mini-onderneming op.
Elf leerlingen van het zesde jaar Handel van het OLVI-Pius X-instituut in Zele hebben onlangs de mini-onderneming Aria-Verde opgericht. Ze brengen luchtplantjes en zelfgemaakte kaarsen aan de man.

“Het avontuur van deze onderneming begon nadat iedereen een functie kreeg binnen de onderneming. We stelden elk onze eigen cv en sollicitatiebrief op en gingen op gesprek in het bedrijf KLETZ te Zele”, vertellen de leerlingen.

Vanaf het moment dat de bedrijfsstructuur in orde was, was het tijd om een naam te kiezen voor hun onderneming. “We kozen voor Aria-Verde, want dit was een naam die onze onderneming het best vertegenwoordigde. Het is een Italiaanse naam en betekent ‘groene lucht’. We verwijzen met deze naam naar ons assortiment en geven hiermee aan dat we ons steentje willen bijdragen aan het milieu", klinkt het.

Momenteel bestaat hun assortiment uit luchtplantjes in glazen houders en luchtplantjes in gerecycleerde houders met aluminiumdraad. “Deze worden geproduceerd door de technische afdeling van onze school. Hiernaast verkopen we ook zelfgemaakte kaarsen. Luchtplantjes zijn nog relatief onbekend, maar ze zijn erg trendy en bieden het extra voordeel dat ze weinig verzorging nodig hebben.”

Het volgende verkoopmoment gaat door op 17 maart op het eetfestijn van de Chiro in Overmere. “Op het einde van dit schooljaar hopen we om een deel van onze winst te kunnen schenken aan onze aandeelhouders. Maar we schenken 80 procent hiervan aan het door ons gekozen goed doel: Make-a-Wish.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.