Leerlingen Pius X Basis leren circustechnieken bij circus Picolini

De leerlingen van Pius X Basis treden samen met circus Picolini op in een echte circustent.
Foto Geert De Rycke De leerlingen van Pius X Basis treden samen met circus Picolini op in een echte circustent.
De leerlingen van Pius X Basis zijn volop bezig met de voorbereidingen voor hun schoolfeest. Dat gaat dit jaar door in een echte circustent, onder begeleiding van circus Picolini.

Circus Picolini streek gisteren al neer op de Zandberg in Zele. Circusdirecteur Dennis Hartman wil dan ook alles in orde hebben tegen vrijdag, wanneer de leerlingen van Pius X Basis hun circustechnieken zullen tonen aan het grote publiek. "Dit jaar staat ons schoolfeest volledig in het teken van het circus, en dat doen we samen met Circus Picolini", zeggen directeurs Tine en Lieve. In het begin van het schooljaar werden de leerlingen al ondergedompeld in de circussfeer en kregen ze hun eerste lessen circustechnieken. De voorbije maanden oefenden ze intensief voor de voorstelling.


Lotte uit klas zes zal samen met een tiental andere leerlingen een combinatie maken van de verschillende technieken op evenwichtstoestellen. "Jongleren op een grote bal en de diabolo laten springen terwijl we ons evenwicht moeten houden. Echt niet gemakkelijk, maar na lang oefenen lukt het aardig", zegt Lotte. Ook de kleuters en de leerlingen van de eerste graad zorgen voor leuke acts, waaronder clownsacts en hoepelnummers.


Er zijn voorstellingen op vrijdag 3 februari om 14 en om 18.30 uur en zaterdag 4 februari om 11 en om 15 uur. Tickets kosten 8 euro en zijn te koop via 052/44.87.32. (KDBB)