KM Interieur investeert in rug van werknemers

Piet Debo en Ingrid Bultinck bij de nieuwe lift.
Foto Geert De Rycke Piet Debo en Ingrid Bultinck bij de nieuwe lift.
Het Zeelse interieurbedrijf KM Interieur investeert in de rug van hun werknemers. Het zware tilwerk wordt voortaan gedaan door een speciale lift.

"De meeste van onze ateliermedewerkers hebben last van hun rug omdat ze erg zware platen moeten opheffen. Daar wilden we verandering in brengen met een ergonomische investering", zegt zaakvoerder Piet Debo. "Eén plaat weegt minstens tachtig kilo, de zwaarste plaat zelfs 114 kilo. Met de automatiseringsmachine worden de zware platen automatisch opgetild en naar de zaagmachine gebracht. Dat maakt een groot verschil voor onze werknemers."


KM Interieur is een gevestigde waarde in Zele. Het werd opgericht in 1976 onder de naam 'Keukens Modern' als familiebedrijf. Intussen is het overgenomen door Piet Debo en Ingrid Bultinck. "We richten niet enkel keukens in maar ook kantoor- en praktijkruimtes, woonkamers, badkamers en maatkasten", zegt Debo. "We zijn één van de weinige Vlaamse interieurontwerpers die alles in huis produceren. We ontwerpen het interieur op maat en we maken het van begin tot einde." (KDBB)