Harmonie Kunst Adelt lanceert ‘Corona Challenge’: “Virtuele repetities om muzikanten bij de les te houden”

Sven Ysewyn, dirigent van Kunst Adelt, zorgt dat de muzikanten virtueel kunnen repeteren.
rv Sven Ysewyn, dirigent van Kunst Adelt, zorgt dat de muzikanten virtueel kunnen repeteren.
De Koninklijke Harmonie Kunst Adelt van Zele viert in 2020 haar 150ste verjaardag. De huidige coronacrisis vormt een domper op de feestvreugde, maar toch laten de muzikanten zich niet kisten. “Achter de schermen bleven we niet bij de pakken zitten en lanceerden we de ‘Kunst Adelt Corona Challenge’ om de muzikanten in deze periode bij de les te houden”, zegt voorzitter Tom Schiettecat.

Het geplande Mis en Bouteille-concert van 4 april – met voorstelling van de eigen gin naar aanleiding van het jubileumjaar – is alvast uitgesteld en ook de komende activiteiten worden stilaan onzeker.

Net als sporters hebben ook muzikanten die op niveau willen blijven presteren regelmatig repetitie nodig. Hoe doe je dat als iedereen ‘in zijn kot’ moet blijven? “Via virtuele repetities en een oproep van onze dirigent Sven Ysewyn worden muzikanten gestimuleerd om hun repertoire te onderhouden”, verduidelijkt Schiettecat.

En dan is er nog de corona challenge van Kunst Adelt. “Via de ‘challenge’ mogen muzikanten die een filmpje van hun repetitie in de Facebookgroep van de harmonie posten, drie collega’s nomineren die hun repetitie-ijver eveneens dienen te bewijzen door middel van een filmpje.”