Greenpeace voert actie in winkels

Leden van Greenpeace hebben afgelopen weekend in Zele actie gevoerd tegen onkruidverdelgers met glyfosaat.

De actievoerders trokken zaterdag langs winkels waar onkruidverdelgers verkocht worden. "Met de steun van Velt Zele wilden we in dialoog gaan met de winkelmanagers en -eigenaars over het verkopen van onkruidverdelgers", zegt Jonas Van der Slycken. "We vragen hen om onkruidverdelgers met glyfosaat uit de rekken te bannen. De Wereldgezondheidsorganisatie bestempelde de stof als 'waarschijnlijk kankerverwekkend'. In Frankrijk is het product al verboden."


Met de actie hopen de mensen van Greenpeace de Zeelse winkels een duwtje in de rug te geven om de goederen te weren. "We hopen dat ze hun verantwoordelijkheid nemen. Het is al te gemakkelijk om de verantwoordelijkheid door te schuiven naar een hoger niveau", klinkt het.


De zaakvoerder van Market Zele besloot na de uiteenzetting van Van der Slycken en collega Vincent De Donder om de producten uit de rekken te halen. "Alweer een stap dichter bij een gezonder en duurzamer Zele", besluiten de actievoerders. "Maar ook een mentaliteitswijziging bij de consument is nodig." (KDBB)