Gratielopers zijn vierde Zeels Roparunteam

De Gratielopers gingen gisteren op pad voor hun eerste training.
Geert De Rycke De Gratielopers gingen gisteren op pad voor hun eerste training.
Het enthousiasme rond de Roparun in Zele blijft maar groeien. Met de Gratielopers is een vierde Roparunteam boven de doopvont gehouden. “Onze naam verwijst naar de Gratiebossen: een dankbare plek om te trainen”, zegt Najib El Kejairi.

Met de Kloddelopers (2005), Moerenlopers (2013) en sinds 2016 ook Team Magnetrol kent Zele al een ruime vertegenwoordiging in de estafetteloop tussen Parijs en Rotterdam. “Maar een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers en aangezien wij allemaal enthousiast waren om deel te nemen en geen andere Zeelse deelnemers voor de voeten wilden lopen, hebben we beslist om zelf een team op te richten”, vertelt El Kejairi.

Samen willen ze nog meer geld inzamelen voor mensen die geconfronteerd worden met kanker. Hun naam hebben de Gratielopers te danken aan een wedstrijd die ze lanceerden via Facebook. Het winnende voorstel werd ingediend door Jan Van Cauteren. “De Gratiebossen zijn nu eenmaal een dankbare plek om te gaan lopen”, verduidelijkt El Kejairi. Hij wint een gratis duoticket voor het eerste eetfestijn van de Gratielopers.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.