Goed rapport van dienst infectiebestrijding voor Woonzorgcentrum De Vliet

Woonzorgcentrum De Vliet krijgt goede punten voor haar aanpak van het coronavirus.
Geert De Rycke Woonzorgcentrum De Vliet krijgt goede punten voor haar aanpak van het coronavirus.
Het team infectiebestrijding en de zorginspectie van het agentschap Zorg en Gezondheid bezoeken systematisch de WZC’s die geconfronteerd worden met een uitbraak van Covid-19. “Het WZC De Vliet heeft alle nodige stappen en maatregelen genomen om de uitbraak zo goed mogelijk te beheersen en de kwaliteit van leven voor de bewoners te blijven garanderen”, stelt de dienst infectiebestrijding in een rapport.

“Het is opvallend dat ondanks de crisis het dagelijkse leven nog verder zijn gang gaat. Het doet me plezier dat ik zie dat er haartooi gedaan wordt, een voetbadje gegeven, skype-gesprekken plaatsvinden, de familie pro-actief opgebeld wordt, er gewandeld wordt met de bewoners...”, vertelde de inspecteur van de zorginspectie.

De directie en de medewerkers halen moed uit dergelijke feedback om met volle overtuiging het virus verder te bestrijden en het welzijn van de bewoners te garanderen. Burgemeester Hans Knop (CD&V): “Hieruit blijkt dat het team van WZC De Vliet alle richtlijnen steeds nauwgezet opvolgde. De keuze om steeds open te communiceren, is daarvan het beste bewijs. Dat er desondanks toch COVID-19 werd vastgesteld, toont aan hoe verraderlijk dit virus is en dat – nu de federale overheid de crisismaatregelen stap voor stap versoepelt – waakzaamheid absoluut geboden blijft. Ik heb met eigen ogen mogen vaststellen hoe zorgvuldig de mensen van De Vliet ook na de uitbraak handelden om hun bewoners maximaal te beschermen.”