Gepard-tank en vlaggenloper vormen orgelpunt van herdenking Wapenstilstand

De Gepard-tank wordt één van de blikvangers van de herdenking rond 11 november.
Geert De Rycke De Gepard-tank wordt één van de blikvangers van de herdenking rond 11 november.
De herdenking van Wapenstilstand zal ook dit jaar niet onopgemerkt voorbijgaan in Zele. Twee blikvangers zijn een Gepard-tank van het Belgisch leger en de vlaggenloper van KUNST NU aan het Koningin Astridplein.

“We verwachten maandag 1.400 aanwezigen. De scholen, kunst- en andere verenigingen worden betrokken bij de herdenking van Wapenstilstand”, zegt Marc Verberckmoes, voorzitter van het 11 november-comité van Zele. Om 12.30 uur kan je maandag zoals vanouds legervoertuigen bezichtigen. “De Tweede Wereldoorlog heeft duidelijk de brute blinde kracht aangetoond van bommenwerpers. Om zich hiertegen te beschermen ontstond het luchtafweergeschut. De Gepard-tank bood bescherming aan mobiele gevechtseenheden.”

KUNST NU maakte deze vlaggenloper van 25 meter lang in het kader van de herdenking van Wapenstilstand.
Geert De Rycke KUNST NU maakte deze vlaggenloper van 25 meter lang in het kader van de herdenking van Wapenstilstand.

KUNST NU ontwikkelde een ‘vlaggenloper’ nabij het Monument voor de Gesneuvelden. “Op een bijna 25 meter lange loper gingen we aan de slag met de vlaggen van de vijf ‘Grote Mogendheden’ en de aanvankelijk acht kleinere landen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De Belgische vlag in het midden is symbolisch met onderaan de gesneuvelde soldaten. Hun harten stopten met kloppen”, aldus An Van Gassen van KUNST NU.

Wie nog meer wil weten over de Groote Oorlog kan nog tot woensdag 13 november een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog in grote lijnen’ in De Wiek en vanavond op 8 november vindt het concert Rivers of Hope plaats in gemeenschapscentrum De Wiek.

De schaduw en de zon geven de vlaggenloper van KUNST NU een bijzonder effect.
Geert De Rycke De schaduw en de zon geven de vlaggenloper van KUNST NU een bijzonder effect.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.