Gemeente test nieuwe kerkverlichting uit

De nieuwe sfeerverlichting voor de Sint-Ludgeruskerk werd deze week een eerste keer uitgetest.
Dirk Van de Vyver De nieuwe sfeerverlichting voor de Sint-Ludgeruskerk werd deze week een eerste keer uitgetest.
De Sint-Ludgeruskerk baadde deze week in een bijzondere verlichting. Bij een eerste keer aanzetten van de verlichting bleef de toren aan de Sint-Ludgeruskerk in het donker staan. 

“Dit heeft enkel te maken met de nog uit te voeren renovatiewerken. Eens deze werken zijn uitgevoerd, zal ook de toren prachtig verlicht zijn”, klinkt het bij de gemeente. Momenteel zijn de armaturen en bekabeling overdag nog volop zichtbaar in het straatbeeld. In samenwerking met de kerkfabriek en monumentenzorg wordt hierover een overleg gepleegd zodat er ook gedurende de dag een maximale esthetiek wordt bekomen. De nieuwe sierverlichting bestaat enkel en alleen uit LED-lampen. Dit gecombineerd met het uitzetten van de huidige sportverlichting zorgt ervoor dat het zuiniger in verbruik is.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.