Gemeente ondersteunt middenstand met kleurrijke banners

De opvallende banners kleuren het Zeelse straatbeeld.
Geert De Rycke De opvallende banners kleuren het Zeelse straatbeeld.
De komende jaren wil het Zeelse gemeentebestuur winkelen in eigen gemeente stimuleren door het winkelgebied een pak gezelliger maken. “Met het ophangen van kleurrijke banners in onze winkelstraten geven we een eerste aanzet”, zegt schepen van Middenstand Jos Withofs (CD&V).

Door een gezelligere werkomgeving te creëren wil het gemeentebestuur een stimulans bieden om de lokale handel nieuw leven in te blazen. Eén van de middelen om het winkelen in eigen gemeente te promoten, is door meer kleur te brengen in de winkelstraten. Schepen van Middenstand Withofs licht toe hoe ze dit in een eerste fase willen bereiken. “Door het ophangen van banners willen we onze winkelkern kleurrijker en dus aangenamer maken. Daarnaast is de subsidie die we ontvangen hebben van de provincie het eerste gedeelde subsidieproject tussen de gemeente en de middenstandsverenigingen Unizo en 9240.be.” Beide verenigingen juichen de samenwerking toe. “Zelf geven we binnenkort ook een verlengstuk aan de nationale campagne ‘Winkel(h)ier(t)’”, zegt Koen Certyn van Unizo. “We juichen toe dat de gemeente winkelen in eigen gemeente aantrekkelijker wil maken”, aldus Koen Van Damme van 9240.be.

De gemeente staat in voor het plaatsen van de kabels en het ophangen en weghalen van de banners. “Inwoners die hun steentje willen bijdragen en ook een straatoverspanning aan hun gevel willen bevestigen, kunnen dat laten weten door te mailen naar economie@zele.be”, nodigt de schepen uit.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.