Gemeente in teken van ruimte tijdens volgende Roparun

De drie thema's op een rij: de zoo, de ruimte en retro.
Foto De Rycke De drie thema's op een rij: de zoo, de ruimte en retro.
Zele vertoeft in het Pinksterweekend van volgend jaar in de ruimte. Tijdens hun jaarlijkse kaas- en wijnavond maakten de Kloddelopers het thema bekend voor de volgende doortocht van de Roparun.

Enkele weken geleden mocht Zele zich weer tot Roparunstad kronen, dat is de stad of gemeente die volgens de Roparunteams het leukste ingekleed is bij de doortocht van de estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Het begint een goede gewoonte te worden dat Zele uitblinkt in gezelligheid. Vorig jaar nog werd Zele omgetoverd in een groene gemeente en dat was weer goed voor een titel.


Gisteravond organiseerden de Kloddelopers, één van de twee Zeelse teams die deelnemen aan de Roparun, hun jaarlijkse kaas- en wijnavond. "Normaal maken we op die avond het thema voor de volgende doortocht van de Roparun bekend. Alle Zelenaars kunnen voorstellen indienen en dan kiezen we er het leukste uit. Dit jaar gingen we anders te werk. We kozen drie leuke thema's en de aanwezigen konden hun stem uitbrengen. Al snel bleek dat de voorkeur uitging naar 'Zele fonkelt in de ruimte'. En fonkelen zullen we", klinkt het enthousiast.


De inwoners van de Roparunstad kunnen alvast beginnen te knutselen om tijdens het Pinksterweekend weer een gezellige gemeente te worden en de honderden deelnemende teams te verwennen met sfeer. "We denken eraan om spacecake te maken", grappen enkele aanwezigen. En zo ontstonden de eerste ideeën bij een wijntje. (KDBB)