Fleur de Lin-chef Lode De Roover tevreden met 15 op 20 in Gault&Millau: “Focus op Bocuse d’Or”

Lode De Roover behaalde met zijn restaurant Fleur de Lin opnieuw een score van 15 op 20 in Gault&Millau.
Foto Geert De Rycke Lode De Roover behaalde met zijn restaurant Fleur de Lin opnieuw een score van 15 op 20 in Gault&Millau.
Enkele maanden voor de Zeelse chef Lode De Roover de eer van ons land verdedigt in de internationale kookwedstrijd ‘Bocuse d’Or’ bedeelt Gault&Millau zijn restaurant Fleur de Lin opnieuw met een score van 15 op 20.

Na zes jaar is Fleur de Lin intussen uitgegroeid tot een certitude in de gastronomische gids. Met 15 op 20 bevestigt de Zeelse trots haar culinaire status. “Uiteraard is een stijging altijd nog mooier dan een stabiele score, maar momenteel ligt mijn focus op Bocuse d’Or. Daar zal ik als enige chef ons land vertegenwoordigen. Dat is voor mij nog specialer dan een vermelding in Gault&Millau: een eer die nog andere chefs in ons land te beurt valt. Al zijn we uiteraard tevreden met het mooie rapport dat de gastronomische gids over ons heeft geschreven. Dat is mede dankzij het sterke team achter mij, waar we al drie jaar op kunnen rekenen.”

De Roover verwacht dat de culinaire kennis die hij opdoet in het kader van Bocuse d’Or zich in de toekomst ook zal weerspiegelen in de keuken van Fleur de Lin. “De voorbereiding is heel intensief, als chef blijf ik groeien.” Ook het behalen van een Michelinster blijft een ambitie. “Michelin volgt ons nauw op en aan het begin van de zomer had ik nog een intensief gesprek met hen. We zien wel wat de toekomst brengt. Mijn eerste doel is nu om ons land naar de wereldtop te stuwen tijdens Bocuse d’Or.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.