Erfgoedcel en Welzijnschakels stellen praatvaliezen voor

Voorstelling Vertelvalies in De Schatkist.
Geert De Rycke Voorstelling Vertelvalies in De Schatkist.
In basisschool De Schatkist werden vrijdagochtend praatvaliezen voor anderstalige nieuwkomers voorgesteld. Het gaat om een initiatief van Erfgoedcel Land van Dendermonde en Welzijnschakels Zele.

Samen met enkele leerkrachten in onthaalklassen voor anderstalige nieuwkomers ontwikkelden ze vijf taal- en erfgoedkoffers waarmee OKAN-klassen aan de slag kunnen om op een speelse manier de Nederlandse taal te leren én regionaal erfgoed te ontdekken. Deze uitleenbare valiezen zijn op maat van OKAN-leerlingen ontwikkeld en werden opgebouwd rond vijf thema’s, namelijk feest en traditie, wie ben ik, mijn omgeving, hobby’s, mijn huis en school. Per thema bestaat de valies uit een uitgebreide handleiding, fotomateriaal, werkbladen en erfgoedobjecten.

De valiezen ontlenen kan vanaf nu in de kantoren van Erfgoedcel land van Dendermonde. Meer weten over de valiezen? Surf naar: www.erfgoedcellandvandendermonde.be/praatvaliezen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.