Dierenbeul takelt kat Tiger vreselijk toe: baasje en dierenarts doen oproep naar getuigen

Tiger in betere tijden.
RV Tiger in betere tijden.
Een dierenbeul heeft deze week in de buurt van de Dendermondebaan de kat Tiger zwaar toegetakeld. Het onfortuinlijke huisdier van Jana Weyn overleed dit weekend aan zijn verwondingen. Samen met haar dierenarts Karolien Van Driessche lanceert Jana een oproep naar getuigen. “Deze dader moet gestopt worden”, klinkt het.

Twee dagen was Tiger al vermist toen het beestje donderdag strompelend thuis bij Jana arriveerde. Alle hulp kwam jammer genoeg te laat, want vrijdag overleed de kat aan haar verwondingen. Alle signalen wijzen in de richting van een ernstig geval van dierenmishandeling. “Als Tiger bijvoorbeeld per ongeluk was aangereden, zou ik misschien nog vrede kunnen nemen met de situatie, maar dit voelt heel wrang aan”, vertelt Jana.

De pootjes van het arme dier waren ernstig toegetakeld.
RV De pootjes van het arme dier waren ernstig toegetakeld.
Bij het scheren van Tiger bleek dat het dier was geslagen.
RV Bij het scheren van Tiger bleek dat het dier was geslagen.

Ook dierenarts Karolien Van Driessche is geschokt door de manier waarop het beestje werd toegetakeld. “Ik kon mijn ogen nauwelijks geloven toen Tiger door haar baasjes werd binnengebracht. De maden krioelden op haar achterste en poten. Mijn afschuw werd nog groter toen na het scheren bleek dat zij aan pootjes en staart circulaire drukwonden had: het is duidelijk dat haar poten en staart werden afgekneld”, doet ze haar verhaal. “Honderd procent zekerheid hebben we niet, maar alles wijst op het werk van een dierenbeul. Vermoedelijk is het diertje verstrikt geraakt in een val en heeft het zich met alle moeite van de wereld kunnen bevrijden.”

Baasje Jana Weyn is enorm aangedaan door de gebeurtenissen.
RV Baasje Jana Weyn is enorm aangedaan door de gebeurtenissen.

Jammer genoeg was er zelfs nog meer aan de hand: bij het behandelen van Tiger bleek dat het dier ook pijn onder aan borst en buik had. “Na het scheren daar zagen we dat zij overal bloeduitstortingen en blauwe plekken had. Werd zij gestropt en dan geslagen? Mishandeling is het alleszins. Door de slagen werden ook haar inwendige organen beschadigd, onder andere haar urineblaas, waarvan enkel nog een klein kapot stompje terug te vinden was.”

In onderling overleg beslisten Jana en de dierenarts om het dossier aan de politie te overhandigen. “Bij de politie wordt er niet licht gegaan over dierenmishandeling. Daarom moet ook elk geval gemeld worden. Zo kunnen zij een mogelijke dader in kaart brengen.” Jana en de dierenarts doen een oproep aan mensen die iets zouden gezien hebben in de omgeving van de Dendermondebaan en de Veldekensstraat. “Het zou voor ons een enorme hulp betekenen, bovendien willen we voorkomen dat andere dieren nog in de handen zouden vallen van de dader.”
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Cindy Huyghebaert

  Ik kom zot van zulke dingen ocharme dat katje kben zelf nog maar 2 katten kwijt en kan et Nie verwerken omdat ik zo bang ben dat hen ook zo'n lot is overkomen....... Op een dag poes weg, fotsjie zonder enig spoor en niks meer...... 8 maanden later nog zotter 2 meter hoge omheining.... Loubas van een kat, de allerliefste ❤️ bamm.... Weer tzelfde liedje maar de verdwijning is nu niet te begrijpen kon onmogelijk via dakterras weg en wegglibben via app. Deur naaaa.. Schildpad loopt sneller

 • Jef Carlier

  Arm poesje, zoveel pijn moeten verdragen. En de dierenbeulen ? In het slechtste geval belanden ze in de cel met tv, computer enz. Beesten van mensen.

 • Kim Feytons - Nannan

  Jana, heel veel sterkte. Hopelijk vinden jullie de dader(s).

 • Carina Desmidt

  Ocharme daar wordt triestig van mag nieuwe het mijn lieve puma zou overkomen. Hopelijk wordt deze monster snel gevat en opgesloten een gevaar voor mens en dier.

 • Rene Wijninga

  Hopelijk komen ze er achter wie het is en wordt dat publiek gemaakt. Dan hoeft daar geen politie of rechter meer aan te pas te komen