Demonstratie met oldtimer-brandweerwagen blikvanger tijdens opendeurdagen

Met de oldtimer brandweer en de oude uniformen en oud brandweermannen werd een demonstratie gegeven om een autobrand te blussen.
Geert De Rycke Met de oldtimer brandweer en de oude uniformen en oud brandweermannen werd een demonstratie gegeven om een autobrand te blussen.

De Zeelse brandweer heeft een geslaagde editie van de jaarlijkse opendeurdagen achter de rug. Drie dagen lang waren er activiteiten op en rond het terrein in de Poststraat in Zele. Zondagnamiddag stonden er tal van demonstraties op het programma. De blikvanger was de demonstratie van een voertuigbrand met het oldtimer brandweervoertuig dat Zele volledig liet restaureren. Enkele oud-brandweerlieden trokken hun oud kostuum aan en kwamen met de oldtimer het terrein op om te tonen hoe er vroeger werd geblust.

Er werd een autobrand gesimuleerd, iets wat voor heel wat kijklustigen zorgde. De oldtimer, en de oude brandweermannen zijn het blussen alvast nog niet verleerd en legden een feilloze demonstratie af. De aanwezigen kregen intussen uitleg bij alles wat er gebeurde. Er werden ook nog tal van andere demonstraties gehouden waarbij onder andere een bevrijding van een persoon uit een voertuig. Ook voor de kinderen was er veel leuks te beleven. Zij konden plaatsnemen in een brandweerwagen en alle wagens bezichtigen. De opendeurdagen worden vanavond afgesloten met een taptoe. 

De demonstratie lokte heel wat kijklustigen.
Geert De Rycke De demonstratie lokte heel wat kijklustigen.
De brandweermannen zijn hun stiel duidelijk nog niet verleerd.
Geert De Rycke De brandweermannen zijn hun stiel duidelijk nog niet verleerd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.