DAGBOEK: Lode De Roover en Piet Vande Casteele in laatste rechte lijn naar finale Bocuse d’Or

Lode De Roover (midden) en zijn team verbroederen met het Italiaanse team.
Geert De Rycke Lode De Roover (midden) en zijn team verbroederen met het Italiaanse team.
Nog twee nachten slapen en het Belgische team onder leiding van de Zeelse chef Lode De Roover en commis Piet Vande Casteele uit Grammene maken hun opwachting in de finale van Bocuse d’ Or oftewel het ‘wereldkampioenschap koken’.

Onze krant volgt hun avonturen drie dagen lang op de voet. Deze ochtend controleerden Lode en Piet de inhoud van de gekoelde vrachtwagen die 600 ingrediënten van Zele naar het Franse Lyon vervoerde waar de finale plaatsvindt.

Deze middag maakten ze samen met het team de tijd om te verbroederen met hun Italiaanse evenknieën en in de ‘Metro Market’ kochten ze onder het oog van de jury nog ingrediënten voor hun bereidingen.

Meer dan 150 fans trekken met een supportersbus richting Lyon.
Pieter D'Hoop Meer dan 150 fans trekken met een supportersbus richting Lyon.

Intussen is ook een supportersbus op weg met meer dan 150 fans die het team van De Roover en co woensdag zullen aanmoedigen tijdens de finale en konden Lode, Piet en hun ‘president’ Ferdy Debecker kennismaken met Jérôme Bocuse: de zoon van de legendarische Paul Bocuse, die vorig jaar overleed.

Het Belgische team ontmoet Jérôme Bocuse, de zoon van Paul Bocuse: de legendarische stichter van de wedstrijd.
RV Het Belgische team ontmoet Jérôme Bocuse, de zoon van Paul Bocuse: de legendarische stichter van de wedstrijd.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.