Bosstraat en Wezepoelstraat krijgen nieuwe riolering in 2020

Nu de grote rioleringswerken in Avermaat-Meerskant achter de rug zijn, worden de plannen gemaakt voor een volgend project: de rioleringswerken in de Wezepoelstraat en de Bosstraat zijn gepland voor 2020.

De voorbije jaren werden grootschalige rioleringswerken uitgevoerd in de wijken Avermaat en Meerskant. Daar werd een gescheiden rioleringssysteem aangelegd en ook het wegdek werd er helemaal vernieuwd. "Nu die werken zo goed als achter de rug zijn, wordt er achter de schermen werk gemaakt van het volgende rioleringsproject", zegt schepen van Openbare Werken, Sabine Hoogewys (Open Vld). "Vlaams minister van Leefmilieu Joke Schauvliege keurde in augustus 2017 het eerste deelprogramma van 2018 goed voor de aanleg en de verbetering van onze andere gemeentelijke rioleringen."


In dat programma werden ook wegen- en rioleringswerken in Zele voorzien, meer bepaald in de Wezepoelstraat, Bosstraat en de zijstraten. "Hierdoor laten we het project, dat in samenwerking met Aquafin op poten gezet wordt, subsidiëren door de Vlaamse overheid", zegt burgemeester Patrick Poppe (Open Vld). Het hele project zal zo'n 6,5 miljoen euro kosten, waarvan de gemeente Zele drie miljoen euro moet betalen.


In 2019 starten de nutsmaatschappijen met de voorbereidende werken. De effectieve rioleringswerken zijn voorzien voor 2020. Ook de herinrichting van de schoolomgeving wordt mee opgenomen in de werken. "De buurtbewoners zullen betrokken worden in het project tijdens infovergaderingen." (KDBB)