Bestuurder die onder invloed inrijdt op file voorgoed ongeschikt verklaard

Copyright : Geert De Rycke
Zelenaar F.N. is door politierechter Peter D’Hondt voorgoed ongeschikt verklaard om nog met een wagen te rijden. De man uit Zele had een ongeval onder invloed van alcohol, terwijl hij ook een rijverbod had van een vorige veroordeling. N. werd in het verleden ook al vier keer veroordeeld voor dronken sturen. 

De feiten gebeurden aan een verkeerslicht in Zele. De voertuigen stonden in de file toen F. er plots met hoge snelheid inreed op de wagens zonder te remmen. Hij bleek na controle onder invloed te zijn van alcohol. Bij het ongeval viel ook een gewonde. “Ik rij ondertussen niet meer met de wagen", zei F. “Ik neem medicatie en heb een operatie ondergaan, waardoor het niet meer verstandig zou zijn te rijden", klinkt het. 

Politierechter Peter D’Hondt nam het zeker voor het onzekere na vier soortgelijke veroordelingen en waarschuwde de man. “Ik wil u hier zeker niet meer tegen komen want dan wordt het de gevangenis", klinkt het. F.N. kreeg nu een boete van 7.000 euro, vijf jaar rijverbod en moet al zijn examens opnieuw afleggen. Wanneer hij dit allemaal opnieuw doet, moet hij ook nog aan de hand van testen kunnen aantonen dat hij opnieuw geschikt is om te rijden. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.