Beklaagde geeft plankgas tot 190 kilometer per uur met Ferrari Superfast 812 uit angst voor anonieme politiewagen die achter hem rijdt

De overtreding gebeurde met een Ferrari Superfast 812.
AP De overtreding gebeurde met een Ferrari Superfast 812.
Mustafa K. moest zich donderdagochtend in de rechtbank in Dendermonde verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding op de N47 in Zele. De man reed op 9 november 2018 omstreeks 23.30 uur met zijn gele Ferrari Superfast 812, met een prijskaartje van minstens 300.000 euro, naar zijn woonplaats in Lokeren. Hierbij haalde hij een snelheid van 190 kilometer per uur. 

Mustafa K. reed op 9 november 2018 op de Lokerenbaan in Zele en merkte op dat er een voertuig met drie inzittenden achter hem aan reed. Toen hij aan de lichten met de Europalaan aan kwam en deze op groen sprongen gaf hij plankgas met zijn Ferrari Superfast 82, een voertuig met een topsnelheid van 360 kilometer per uur, en voerde hij zijn snelheid op tot 190 kilometer per uur waar slechts 90 kilometer per uur is toegelaten. “Ik had schrik dat het voertuig achter mij kwade bedoelingen had, daarmee dat ik in paniek even gas gaf om te ontsnappen. Ik heb al genoeg kwaad gezien”, verklaarde K in de rechtbank.

Het voertuig achter hem bleek echter een anonieme politiewagen te zijn van de politiezone Berlare/Zele. Zij konden hem even later, vlak voor de oprit van de E17, een kilometer verderop, aan de kant zetten en hem confronteren met deze feiten. De advocaat van de beklaagde stelde zich echter heel wat vragen over hoe de snelheid gemeten werd. Politierechter Peter D'hondt besloot daarom om de verbalisanten op te roepen om meer duidelijkheid te krijgen over de feiten. De zaak zal verder gezet worden op 23 augustus. 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • valere vermeulen

  Ik maakte dergelijke situatie mee jaren geleden op de weg van antwerpen naar hoogstraten... een citroentje was bij mij aan het bumperkleven en met zijn lichten te knipperen. Ik dacht wat wil die onnozelaar eigenlijk, toen de weg weer vrij was gaf plankgas, het citroentje verdween in de verte. Zo ging dit verschillende malen. Op de afrit komt plots dat citroentje weer opduiken... dit maal met de hele kerststal opgelicht. Waarom deze ze dat niet van in het begin???

 • Erwin Van Roy

  Ongelovelijke reacties waarom moet je snel wegrijden als ze achter u rijden. En als je beng hebt rijd dan rustig verder tot aan het eerste polktie kantoor of drukke plaats en bel dan politie. Alle andere reacties zijn debielen. En neen de politie moet niet kenbaar rondrijden. Zeer zwaar beboeten.

 • Bob(Robert) Bruyland

  Ik zou het zelfde doen moesten er drie snotapen op mijn hielen zitten.

 • DIRK RASSCHAERT

  En ze hebben hun blauw licht niet aangezet?

 • Tom De Bondt

  Tja niet officieel gemeten, zal dus ongeldig verklaard worden, 50 euro boete omwille van onverantwoord rijgedrag kunnen ze geven