Artistieke viering van laatste honderd schooldagen in OLVI-Pius X

De leerlingen gingen aan de slag met heel wat kleurrijke draden en geluidsmixers.
Foto Geert De Rycke De leerlingen gingen aan de slag met heel wat kleurrijke draden en geluidsmixers.
De zesdejaars van het OLVI-Pius X sloten gisteren hun middelbare schoolcarrière op een creatieve manier af met een artistieke voorstelling onder begeleiding van Piazza dell'Arte.

Piazza dell'Arte vzw bracht deze week professionele kunstenaar-begeleiders en het nodige materiaal naar het OLVI-Pius X. Een week lang hielpen de kunstenaars de leerlingen bij het realiseren van eigentijdse kunstwerken. Alle denkbare kunstdisciplines waren mogelijk, want Piazza dell'Arte werkt vanuit de interesses van de leerlingen: ze geven zelf aan wat hen interesseert en waar ze rond willen werken. Gisterenavond toonden de leerlingen het resultaat van dat werk aan het grote publiek.


In het OLVI-Pius X werd de artistieke projectweek gekoppeld aan het feest voor de laatste honderd lesdagen van de laatstejaars. "Er werd een heuse liveshow uitgewerkt met performances, beeldende kunst en muziek", zegt Edel Poeckens, productiemedewerker van Piazza dell'Arte vzw. De leerlingen van de Zeelse middelbare school gingen alvast aan de slag met heel wat kleurrijke draden en geluidsmixers. (KDBB)