21 sociale woningen in Wilgenhof gaan tegen de vlakte

Na de afbraak komen 22 moderne woningen in de plaats.
Foto Geert De Rycke Na de afbraak komen 22 moderne woningen in de plaats.
De sociale bouwmaatschappij maakt werk van de afbraak van 21 sociale woningen in het Wilgenhof. "Die zijn zo erg verouderd dat renoveren geen optie meer was. Na de afbraak komen er 22 nieuwe, moderne woningen", zegt directeur Glen Christiaens.

De 21 sociale huurwoningen in het Wilgenhof in Zele worden met de grond gelijk gemaakt. Sociale bouwmaatschappij Gewestelijke Maatschappij voor Woningbouw (GMVW) maakte 72.800 euro vrij voor de afbraakwerken van de huizen die er al sinds begin de jaren zeventig staan. "We hebben bekeken of het mogelijk was om de woningen te renoveren, maar om aan alle eisen te voldoen op het vlak van isolatie liep het kostenplaatje te hoog op", zegt voorzitter André De Craene.

Nieuwe appartementen

De afbraak van de woningen in het Wilgenhof stond eerder al op het programma. De bewoners van het Wilgenhof zouden verhuizen naar de nieuwe appartementen in de Plezantstraat. Maar omdat de aannemer die de werken uitvoerde failliet ging, liepen die werken vertraging op. "De bewoners van de huizen die vandaag afgebroken worden, hebben intussen een nieuwe thuis gekregen in de nieuwbouw aan de Kouter en de Van Hesedreef", zegt directeur Glen Christiaens. "Eens de nieuwe woningen in het Wilgenhof klaar zijn, kunnen de bewoners zelf kiezen of ze op de Kouter blijven of terugkeren naar een woning in het Wilgenhof."


Na de sloop worden nieuwe rioleringen, een nieuwe straat en nieuwe openbare verlichting voorzien.


Er worden 22 woningen gebouwd in blokken van drie wooneenheden met één of twee slaapkamers. Het blijven huurwoningen en de doelgroep blijft hetzelfde: gezinnen waarvan minstens één van beide partners 55 jaar is of ouder. GMVW heeft op dit moment 761 woningen verspreid over Zele, Grembergen en Buggenhout. (KDBB)