"Passage duurt maar even, maar hier is hele dag gekoerst"

De buurt kon een hele dag fietsen op rollen.
De Rycke De buurt kon een hele dag fietsen op rollen.
Zele werd geen 'Dorp van De Ronde', maar de wedstrijd passeerde wel in het centrum tussen de kermisattracties. Reden genoeg dus om te vieren.

Er werden drie feestzones ingericht in de gemeente. Aan de Kouter en op de Zandberg verzamelden heel wat mensen, om samen een pintje te drinken en om de wielrenners aan te moedigen. Ook in de wijk Huivelde passeerde de koers en dat vonden het Buurtcomité, het oudercomité van de school en de Chiro een mooie gelegenheid om de wijk om te toveren tot een plaats die koers ademt. Alle huizen hingen de vlag van Vlaanderen uit en kinderen versierden de struiken met kleurrijke fietswielen.


"De passage van de koers duurt slechts enkele minuten, maar ook de rest van de dag wordt er hier gekoerst", zegt Tom De Ridder van het Buurtcomité. "Een hele dag lang kan iedereen deelnemen aan de koers op wielen. Op het einde van de dag zien we dan wie de beste wielrenner is van onze wijk." Tussen het wielrennen door werd er friet met stoofvlees geserveerd en wie het liever rustiger aan wilde doen, vond zijn gading aan het grote scherm, waar de koers van dichtbij gevolgd kon worden. (KDBB