Gemeentelijke werkgroep buigt zich over coronacrisis

In Zele komt er een werkgroep over de partijgrenzen heen om te bekijken welke maatregelen er kunnen genomen worden om de coronacrisis op lokaal vlak het hoofd te bieden.
Geert De Rycke In Zele komt er een werkgroep over de partijgrenzen heen om te bekijken welke maatregelen er kunnen genomen worden om de coronacrisis op lokaal vlak het hoofd te bieden.
In Zele komt er een werkgroep over de partijgrenzen heen om te bekijken welke maatregelen er kunnen genomen worden om de coronacrisis op lokaal vlak het hoofd te bieden. “Met het gemeentebestuur hebben we vandaag (maandag, red.) reeds samengezeten met een delegatie van de middenstand.”

Tijdens de gemeenteraad diende de Open Vld-fractie een extra punt in voor de oprichting van een speciale crisiscommissie. “Ons voorstel om dringend de huidige crisis met alle gemeenteraadsleden te bespreken en samen te bekijken welke acties kunnen ondernomen worden zal gebeuren vanuit een werkgroep. Open Vld zal hierbij opbouwend en constructief meewerken”, zegt gemeenteraadslid Dirk De Mey (Open Vld).

Burgemeester Hans Knop (CD&V) bevestigt de komst van de werkgroep, maar benadrukt ook dat het gemeentebestuur nu al overleg pleegt met de middenstand. “Als de maatregelen na de crisis straks worden opgeheven, willen we meteen uit de startblokken schieten.”