Voormalige zaakvoerster van ’t Ridderhof betaalde personeel niet uit en stelde hen in het zwart te werk: koppel kreeg amper 3 euro per uur

't Ridderhof in Veldegem heeft sinds begin dit jaar andere uitbaters.
Google Street View 't Ridderhof in Veldegem heeft sinds begin dit jaar andere uitbaters.
De voormalige zaakvoerster van restaurant en feestzaal ’t Ridderhof in Veldegem heeft in de Brugse rechtbank een geldboete van 24.000 euro, waarvan de helft met uitstel, gekregen voor zwartwerk en het niet-uitbetalen van lonen. Een koppel senioren kreeg van Kristel F. (49) uit Koksijde amper 3 euro per uur.

Op 19 november 2017 deed de RVA een controle in de gekende zaak langs de Koningin Astridstraat. Binnen bleken zes mensen aan het werk. Twee van hen waren familie van de toenmalige zaakvoerster Kristel F. (49) en moesten niet aangegeven zijn bij de RSZ. Voor vier anderen was dat wel verplicht, maar in de praktijk niet gebeurd. Onder meer een koppel senioren uit Blankenberge was in de feestzaal aan het werk. De man was de afwas aan het doen, terwijl z’n vrouw de vloer aan het dweilen was. Beiden verklaarden sinds begin 2017 in ’t Ridderhof te werken voor amper 3 euro per uur. Maar zelfs ondanks dat frappante uurloon, betaalde F. het koppel niet volledig uit. 

De rechter kende hen woensdagmorgen 1.500 euro aan achterstallig loon toe. Ook twee andere werknemers kregen samen datzelfde bedrag toegekend. F. kreeg na de vaststellingen van de RVA de kans om de situatie in haar restaurant te regulariseren, maar ging daar nooit op in. Ze kreeg woensdagmorgen een geldboete van 24.000 euro opgelegd, waarvan ze de helft effectief moet betalen. ’t Ridderhof werd intussen overgenomen en heeft sinds begin dit jaar andere uitbaters. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.