Voorlopig geen 140 woningen op terrein van De Lelie

Zedelgem buurtprotest tegen nieuwe wijk Leliestraat
Benny Proot Zedelgem buurtprotest tegen nieuwe wijk Leliestraat
Er komen voorlopig geen 140 woningen op een voormalig fabrieksterrein van meubelzaak De Lelie in Zedelgem. De vergunning is geschorst.

De provincie West-Vlaanderen leverde in mei 2018 nog een vergunning af voor de verkaveling van het 5,5 hectare grote fabrieksterrein van De Lelie en de aanpalende landbouwgronden. Maar dat was niet naar de zin van de buurtbewoners. Zij tekenden beroep aan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen. “Dat hier plots 140 woningen zouden bijkomen, is een kaakslag voor iedereen. Zo'n project heeft een enorme impact op de leefbaarheid en de mobiliteit in de buurt", zegt bewoner John Van Daele. 

Naast twee appartementsblokken aan de rand van het Merkenveldbos waren er ook twee uitritten gepland aan de Leliestraat. “De Ruddervoordsestraat is nu al erg druk. Dat zou alleen maar erger worden”, meent hij. “Ook aan de spooroverweg zijn er nu al vaak files.” 

Opvallend: de plannen zijn eigenlijk al tien jaar oud. Dat is een van de redenen waarom de Raad voor Vergunningsbetwistingen de buurtbewoners gelijk geeft. De procedure moet nu opnieuw gedaan worden. Al hopen de buurtbewoners dat de projectontwikkelaar van zijn plannen afziet. “Dit is geen geschikte grond voor zo’n verkavelingsproject”, vinden ze.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.