Verhaeghe en Goes nieuw in gemeentebestuur

Burgemeester Annick Vermeulen en haar vernieuwde bestuursploeg.
Foto Benny Proot Burgemeester Annick Vermeulen en haar vernieuwde bestuursploeg.
De nieuwe bestuursploeg van Zedelgem is rond. Met Dirk Verhaeghe (63) en Ellen Goes (31) telt de ploeg van kartellijst CD&V-Nieuw twee nieuwe gezichten.

Het kartel behaalde opnieuw de absolute meerderheid. Lijsttrekker Annick Vermeulen (51) blijft burgemeester. Dirk Verhaeghe scoorde vanuit het niets het tweede grootste aantal voorkeurstemmen en mag zich meteen eerste schepen noemen. Hij blijft nog tot het einde van het jaar loketbediende in Zedelgem en mag daarna mee het beleid bepalen als schepen van Jeugd, Sport en Cultuur. Blijvers zijn Arnold Naessens (57), Ann Devriendt (53), Peter Haesaert (53) en Jurgen Dehaemers (50). De tweede nieuwkomer is Ellen Goes, die voorzitter van het bijzonder comité van de sociale dienst wordt. In 2022 neemt Arnold Naessens afscheid van de politiek. Hij wordt dan opgevolgd door advocaat Stijn Timmerman (35). Voorzitter van de gemeenteraad wordt Charlotte Vermeulen (31), de achternicht van de burgemeester. Grote verliezer is Geert Verhegge, die na dit jaar afscheid neemt als schepen. "We hebben nog geprobeerd om hem een plaats te geven, maar dat is niet gelukt", zegt burgemeester Annick Vermeulen, die de komende jaren vooral wil wegen heraanleggen en dienstencentra realiseren in Veldegem en Loppem.


Voor wie zich afvraagt waarom er tijdens de voorstelling een combi aan het gemeentehuis stond: de politie werd opgeroepen, omdat het alarm was afgegaan. Blijkbaar waren de schepenen vergeten om het alarm af te zetten. (BHT)