Twee Roemenen voor rechter na reeks inbraken in Zedelgem in maart

Thinkstock
Twee Roemenen verschenen maandagmorgen voor de Brugse correctionele rechtbank op verdenking van een reeks inbraken in Zedelgem in maart 2018. Het gaat om zeven inbraken, twee pogingen en een inbraak in Aalter. Het openbaar ministerie vordert 30 maanden cel.

De politie had via de gegevens van het ANPR-netwerk kunnen achterhalen dat een bepaalde Volkswagen Passat telkens in de buurt was bij de inbraken. Na een tijdje konden de twee mogelijke inzittenden aan het voertuig worden gelinkt. De twee zaten toen al in de cel in Parijs voor gelijkaardige feiten. Pas in september werden huiszoekingen in de buurt Charlerloi uitgevoerd, maar dat leverde echter weinig concrete bewijzen op. De twee ontkenden de wagen Passat te hebben gezien, maar later bekende een van hen bij de onderzoeksrechter dat hij de auto wel eens heeft geleend van een vriend. “Maar dat betekent nog niet dat hij in de wagen zat op het moment van de inbraken of dat hij in de buurt was. Er geen enkele concrete bewijslast tegen mijn cliënten”, pleite de advocaat van een van de beklaagden. Er wordt de vrijspraak gevraagd. 

Het openbaar ministerie antwoordde dat de twee vaak tegenstrijdige verklaringen aflegden. “Ze duiken vaak op in de gegevens van het onderzoek, maar dat zal dan wel toevallig zijn geweest zeker?”, voegde de procureur er nog ironisch aan toe. Ze verklaarden in België te zijn om familie te bezoeken. De rechter velt een vonnis op 11 maart.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.