Tankwagen kantelt op E40 in Loppem: bestuurder gewond naar ziekenhuis

Het takelen van de tankwagen nam enige tijd in beslag.
Jan Van Maele Het takelen van de tankwagen nam enige tijd in beslag.
Op de E40 in Loppem is maandagochtend ter hoogte van de afrit een tankwagen, gevuld met zout, gekanteld. De bestuurder kon zelf uit zijn cabine kruipen en werd gewond naar het ziekenhuis overgebracht.

De spectaculaire crash vond even voor 6 uur plaats in de richting van de kust. De vrachtwagenchauffeur verloor ter hoogte van de afrit in Loppem de controle over zijn stuur. Zijn tankwagen, die gevuld was met zout, ging aan het slippen. Het gevaarte kantelde en kwam uiteindelijk op z’n zij tot stilstand tegen de vangrail. 

De trucker slaagde erin om zelf uit zijn verhakkelde cabine te kruipen. Hij klaagde over pijn aan de rug en werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis. De tank met zout bleef bij het ongeval onbeschadigd, maar door de zware klap sloeg wel de mazouttank van de vrachtwagen lek. De brandweer kwam het goedje van het wegdek ruimen. 

Het takelen van de tankwagen was voor de hulpdiensten geen makkelijke klus. De rechter- en middenrijstrook waren tot even na 12 uur versperd voor het verkeer. Veel hinder leverde dat echter niet op, omdat er door de coronacrisis erg weinig verkeer is.

Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook versperd voor het verkeer.
Jan Van Maele Door het ongeval waren de rechter- en middenrijstrook versperd voor het verkeer.
De tankwagen kwam tegen de vangrail terecht.
Jan Van Maele De tankwagen kwam tegen de vangrail terecht.
De bestuurder kon zelf uit zijn cabine kruipen.
Jan Van Maele De bestuurder kon zelf uit zijn cabine kruipen.