Opening hondenweide uitgesteld... door paarden

Ruiters en hun paarden hebben de weide omgeploegd, tot ongenoegen van het gemeentebestuur.
Proot Ruiters en hun paarden hebben de weide omgeploegd, tot ongenoegen van het gemeentebestuur.
De opening van een nieuwe hondenlosloopweide langs de Diksmuidse Heirweg, nabij de Kronestraat, in Zedelgem is uitgesteld. De reden? Ruiters zijn er met hun paarden gepasseerd en hebben de weide omgeploegd.

Her en der liggen ook paardendrollen. Bij de gemeente Zedelgem zijn ze 'not amused', temeer omdat er duidelijk aan de ingang vermeld staat dat de weide niet mag gebruikt worden voor andere zaken.


"Onze diensten moeten nu het nodige doen, maar het is vanzelfsprekend dat wij hier niet mee kunnen lachen", zegt schepen en hondenliefhebber Jurgen Dehaemers (CD&V-Nieuw). "De openingsdatum van deze losloopweide moeten we uitstellen." Op de site Den Doorn langs de Diksmuidse Heirweg kunnen honden dan vrij loslopen. Er bevinden zich de volkstuintjes, een picknickplaats met barbecue, schapenweide met hoogstamfruitbomen en een bijenhal. Aan de overkant van de Diksmuidse Heirweg ligt het uitgestrekte natuurdomein Vloethemveld met wandelmogelijkheden.


De hondenlosloopweide van circa 2.500 vierkante meter is toegankelijk via een poort met sluis, om zoveel mogelijk te vermijden dat dieren zouden ontsnappen. Op de weide staan zitbankjes zodat je op een rustige manier kan genieten van de spelende honden. (BHT)