Nog 18 miljoen euro schulden tegen eind 2018

De gemeente Zedelgem zal tegen het einde van de beleidsperiode, eind 2018, nog zo'n 18 miljoen euro schuldenlast tellen. Dat is een stuk minder dan voordien begroot. Vooraf werd immers ingeschat dat de schulden zouden oplopen tot 27 miljoen euro.


"We zijn voorzichtig omgesprongen met de centen. In 2016 vielen de fiscale inkomsten uit de personenbelasting en de onroerende voorheffing hoger uit dan begroot. Dat was een meevaller", zegt schepen van Financiën Geert Verhegge (CD&V-NW). Die voorzichtigheid zorgde er ook voor dat de gemeente minder leningen opnam. Terwijl er 3,5 miljoen voorzien werd, is uiteindelijk maar voor 2 miljoen euro geleend.


"Als we dit niveau kunnen aanhouden, zullen we een mooie eindbalans kunnen voorleggen", aldus Verhegge. Vorig jaar ging er onder meer geld naar Jonkhove in Aartrijke, de uitbreiding van het gemeentehuis in Zedelgem en de renovatiewerken aan De Bosserij in Veldegem. Verder werd ook de verlichting van het voetbalveld van Excelsior betaald. Dit jaar staat de verdere uitbreiding van het gemeentehuis met de komst van een nieuw gebouw voor het Sociaal Huis centraal. (BHT)