Koppel krijgt geldboete in beroep voor opsluiten van sociale inspecteurs

Het Gentse hof van beroep.
Wannes Nimmegeers Het Gentse hof van beroep.
Een koppel uit Zedelgem heeft in het Gentse hof van beroep elk een geldboete van 3.600 euro met uitstel gekregen voor de vrijheidsberoving van twee sociale inspecteurs. Tijdens een controle sloot Stefaan D. hen op in de hangar van zijn dakwerkbedrijf.

Op 19 november 2014 voerden twee controleurs van verschillende sociale inspectiediensten een controle uit bij het dakwerkbedrijf in Zedelgem. Stefaan D. en zijn echtgenote Gwenny D. weigerden zich te identificeren en begonnen de controleurs uit te schelden. Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat ze de feiten ontkenden. De rechter in eerste aanleg veroordeelde beide beklaagden tot tien maanden gevangenisstraf met uitstel en 7.200 euro boete, waarvan de helft met uitstel. In beroep kreeg het koppel een lichtere straf, elk een geldboete van 3.600 euro met uitstel . In het Gentse hof van beroep loopt nog een andere zaak tegen hen, waarbij de burgemeester van Wielsbeke door hen belaagd werd. Die zaak wordt behandeld in november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.