Jongeren plakken rookmelders af voor fuif: jeugdhuis Twen moet van gemeente maand dicht

Jeugdhuis Twen blijft meer dan een maand gesloten.
rv Jeugdhuis Twen blijft meer dan een maand gesloten.
Het Zedelgemse jeugdhuis Twen blijft tot en met 5 januari 2020 gesloten na een bizar incident. 

“Het is een sanctie die ons werd opgelegd door gemeente Zedelgem, omdat we enkele rookmelders hadden afgeplakt op onze Purge Night", klinkt het in een officiële mededeling van het jeugdhuis. “Dat deden we niet om de brandveiligheid in gevaar te brengen, maar enkel zo konden we een vernevelaar gebruiken om meer sfeer te creëren." De jongeren zijn zich wél schuldbewust. “Dat hadden we beter niet gedaan. We geven onze fout toe en aanvaarden een sanctie. Maar dit gaat wel heel ver. De activiteitenkalender zat immers heel erg vol in december. Wij hebben gisteren bijna een ganse dag telefoontjes gepleegd om hier nog iets aan te kunnen veranderen, wat helaas niet meer mogelijk bleek te zijn.”

De algemene vergadering van volgende week zaterdag 7 december gaat wel door, maar dan in cafe Oud Gemeentehuis in Aartrijke. Ook voor andere activiteiten zoekt het jeugdhuis een oplossing.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bernard cools

  Je straft wel de mensen die het ook hebben gehuurd en die wel correct zijn . Misschien gemeente steek controles doen

 • Karel van Velzeke

  rookmelders zijn er om rook te melden als er niemand is,rookmelders houden geen brand tegen,ze konden de jongeren terecht wijzen maar daar moet het bij blijven,zij die er moeilijk over doen zijn waarschijnlijk volwassen geboren !

 • Jef Van De Plas

  juiste actie van de gemeente, er zijn dingen die je NIET doet.

 • Katrien Bernice BEYLS

  Als je aan de regels houdt, moet je niets vrezen. Wie op de stove zit kan zijn gat verbranden. En nu gaan bleiten hé. Bij een volgende overtreding definitief sluiten.