Huismoeder Dominiek (45) haalt uit het niets 10.000 stemmen voor Vlaams Belang en pakt zitje in Kamer

Dominiek Sneppe
rv Dominiek Sneppe
Dominiek Sneppe-Spinnewyn (45) is onverwacht en met meer dan 10.000 voorkeursstemmen verkozen voor Vlaams Belang. Ze krijgt een zitje in de Kamer.

“Dat is uiteraard fantastisch nieuws", zegt de huismoeder. “Ik moet alvast geen job opgeven om in de Kamer te gaan zetelen.” Ze wil er vooral inzetten op sociale thema’s. “Maar ook de transmigratie in Zeebrugge en ethische thema’s spreken me heel erg aan. Doordat ik verkozen ben in het federaal parlement moet ik mijn zitje als provincieraadslid wel afgeven. Dat voelt toch een beetje spijtig aan, want ik deed dat wel erg graag. Anderzijds krijg ik nu een geweldige kans om het parlement van dichtbij te volgen. Ik ga me dan ook snel inwerken.”
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jurgen Vermaut

  Wat een flauwe opmerkingen hieronder! Waarom zou een huismoeder geen volksvertegenwoordiger kunnen zijn? Waarom zou je hogere studies moeten gedaan hebben om in het parlement te zetelen? Als er al iets fout is dan is het juist dat er te weinig gewone mensen verkozen geraken! Mensen die wel te maken hebben met dagdagelijkse problemen en niet de ASO elite die nu denkt te weten waar de gewone mens mee te maken krijgt. Diegene die trouwens neerkijken op de huisvrouw dienen zich diep te schamen!

 • franneke van bogaert

  Niet moeilijk dat Belgische politiek in ''t honderd loopt, er zijn mensen die daar echt voor gestudeerd hebben op de unief, van cafébazen naar huisvrouwen, man man toch.. Zet eens mensen in die er wat van kennen, die doen het al slecht, wat gaan we nog krijgen pfff.. Ik zou ook graag eens men zegje doen in de politiek, maar maakt van mij nog niet iemand die weet hoe je dan je zakken kan vullen op de kap van de werkmens lol,T'is een zooitje,en eerlijkheid word toch niet gewaardeerd

 • Jef Pauwels

  Een huismoeder die provincieraadslid is? Raaaar.

 • Roger Cooks

  Met een préke van een paar duizend euro per maand zal de aanpassing zeker vlot verlopen...

 • CHRISTOPHE DAELMAN

  Proficiat dominiek!!!!