Groen en sp.a verbolgen: “Cordon sanitaire in politieraad is verbroken”

De gemeenteraad van Zedelgem.
Zedelgem De gemeenteraad van Zedelgem.
Tijdens het verkiezen en de aanstelling van de mandaten binnen de politieraad is met steun van de Zedelgemse meerderheid (CD&V/Nieuw) het Vlaams Belang in de politieraad gestemd.

De stemming moest opnieuw gebeuren nadat de eerste samenstelling door de gouverneur als onontvankelijk werd beschouwd. Maar bij de nieuwe stemming raakte niet Martine De Meester (Groen), maar Pol Denys (Vlaams Belang) verkozen. Oppositiepartijen Groen en sp.a reageren verbolgen. “Blijkbaar vindt de CD&V-Nieuw-meerderheid dat een racistische partij geschikt is om mee te beslissen in een democratisch samengestelde politieraad”, zegt Groen-voorzitter Ivan Lahousse. “Dit is een regelrechte inbreuk tegen het cordon sanitaire en ook een woordbreuk tegenover onze eigen vertegenwoordiger in de politieraad. We gaan onze verontwaardiging kenbaar maken aan de hogere besturen.” Volgens burgemeester Annick Vermeulen (CD&V-Nieuw) is er niks vreemds aan de hand. “Wij moeten de stemming volgen. En Pol Denys had daarbij meer stemmen dan Martine De Meester.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.