Geen vuurwerk meer op de batjes in Zedelgem

De organisatoren van de batjes.
rv De organisatoren van de batjes.
Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Batjescomité op 9, 10 en 11 augustus de Batjes in Zedelgem-dorp. Dat is een groots volksfeest met tal van activiteiten voor jong en oud, maar dit jaar zonder vuurwerk. 

Traditiegetrouw staat een wielerwedstrijd, loopwedstrijd en avondmarkt op het programma. Doorlopend is er kermis en kan je terecht bij de diverse Zedelgemse verenigingen en handelaars. Alles staat in het teken van cowboys en indianen. Het vuurwerk op zaterdagavond maakt plaats voor een Liquid Light Show. “Aan de hand van oude projectoren en chemische reacties wordt de Sint-Laurentiuskerk ondergedompeld in een prikkelende en mysterieuze kleurenshow”, zegt Lore Walcarius. Er zijn geen bekende deejays gevraagd voor de retrofuif op vrijdagavond, maar wel lokaal talent met DJJO, DJ Rasja, BPM en Cyrix. Daarnaast werd het parcours van de loopwedstrijd op zaterdag 10 augustus lichtjes gewijzigd. Iedereen wordt uitgenodigd op zondag 11 augustus om 11.30 uur voor een Zedelgems Aperootje met concert van Chris Corn aan de batjescaravan. Wie het dorpsspel wint, mag gaan dineren in sterrenzaak Ter Leepe bij chef Kristof Marrannes. 
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • KATRIEN COUDEVILLE

    Heel tevreden dat het vuurwerk vervangen werd door een lichtshow.

  • Dominique Ryngaert

    Kortom elk jaar minder en minder...Wat zijn topattraties? Boksautos die er 40 jaar staan..of rups...is nog zelfde als toen ik kind was Zwak echt zwak