30 maanden cel voor Roemenen die badpak gebruiken om sterke drank te stelen bij Colruyt

Thinkstock
Een 62-jarige Roemeen en een 41-jarige Roemeense zijn in de Brugse rechtbank veroordeeld tot 30 maanden cel, waarvan 10 maanden met uitstel, voor in totaal liefst 51 diefstallen bij Colruyt en OKay. Opvallend: de man droeg een badpak om flessen sterke drank makkelijker te kunnen verstoppen.

De twee Roemenen werden op 27 mei betrapt in de OKay in Paal. De Colruyt Groep had op dat moment met de hulp van camerabeelden al een lijst gemaakt met feiten, waarvoor het duo in aanmerking kon komen. Ze bleken in Paal allesbehalve aan hun proefstuk toe te zijn. Constantin T. en Sanda L. sloegen een eerste keer toe op 27 maart in Zandhoven. Daarna volgden onder meer Loppem, Zwevegem, Gistel, Roeselare en Kortemark. Constantin T. maakte gebruik van een zwempak om de buit in weg te stoppen. In totaal pleegden de Roemenen 51 winkeldiefstallen, waarbij ze flessen sterke drank buit maakten ter waarde van 10.700 euro. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.