Zaventemse brouwers winnen prestigieuze bierprijs

De brouwers werden dit weekend al in de bloemetjes gezet op het Streekbierenweekend in Zaventem.
RV De brouwers werden dit weekend al in de bloemetjes gezet op het Streekbierenweekend in Zaventem.
MAK Brewery uit Zaventem heeft de hoogste prijs weggekaapt op een van de belangrijkste bierwedstrijden ter wereld: de European Beer Challenge 2019. Met een ‘Double Gold Medal’, zijn de vrienden uit Zaventem de jongste winnaars ooit.

De winst kon uiteraard op enthousiasme van de brouwers rekenen. “We zijn als nieuwkomers op de markt bijzonder trots dat ons bier zo gesmaakt werd”, zegt Wouter Oers van MAK Brewery. “We zijn vereerd dat de belangrijkste “beer buyers” onze “MAK Eens Proeven?” de hoogste score hebben gegeven: een Double Gold European Beer Challenge 2019 Medal. Dit resultaat overtreft onze stoutste verwachtingen en is een ongelooflijke stimulans om resoluut voor kwaliteit te gaan.”

De jury bestond voor de wedstrijd bestond uit vertegenwoordigers van Whole Foods, 67 Pall Mall, Waitrose, Savoy Grill, Coop, Intercontinental, Roka, Brown’s Hotel, The Arts Club en Bibendum. 1.000 bierstalen uit liefst 38 landen werden beoordeeld tijdens de wedstrijd.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik Moens

    Lekker biertje, dat wel maar ik heb die lui eens bezig gehoord op een terraske deze zomer, Jezus wat een praat kwam daar uit zeg, 't schuim sloeg van hun eigen bier...