Zaventem en Kortenberg krijgen samen 345.600 euro om lokaal woonbeleid uit te werken

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele.
Photo News Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele.
De gemeenten Zaventem en Kortenberg hebben van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) 345.600 euro gekregen als ondersteuning voor het lokaal woonbeleid en om hen te stimuleren om intergemeentelijk samen te werken.

“De lokale besturen zijn de motor van ons Vlaams woonbeleid”, zegt Vlaams minister Diependaele. “Met deze subsidie willen we de gemeenten een financieel duwtje in de rug geven om het woonbeleid vorm te geven. Ik ben dan ook zeer tevreden dat Zaventem en Kortenberg de handen in elkaar slaan om deze regierol op te nemen.”

Het is de bedoeling dat de lokale besturen de drie Vlaamse beleidsprioriteiten omzetten in hun lokaal woonbeleid. “Vlaanderen schuift drie prioriteiten naar voren: ten eerste willen we dat de gemeenten zorgen voor een divers en betaalbaar woonaanbod, verder moet er ook werk gemaakt worden van de kwaliteit van het woningpatrimonium, en ten slotte vragen we de gemeenten om hun inwoners goed te informeren, te adviseren en te begeleiden”, besluit de minister.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.