Woluwedal pas begin maart weer open

De werken liggen al maanden stil op kruispunt Woluwedal. Burgemeester Holemans (foto midden) vindt het nieuwe uitstel "de schande voorbij".
Lukas De werken liggen al maanden stil op kruispunt Woluwedal. Burgemeester Holemans (foto midden) vindt het nieuwe uitstel "de schande voorbij".
Pas begin maart gaat het Woluwedal opnieuw tijdelijk open. Door het winterweer kan de toplaag van de Leuvensesteenweg voorlopig niet aangelegd worden. Het schepencollege van Zaventem vindt dit "de schande voorbij".

De werken aan het Woluwedal, die in augustus 2015 startten, hadden eigenlijk afgelopen zomer al klaar moeten zijn, maar momenteel is nog niet de helft van het werk afgerond. Dat is het gevolg van discussies tussen de aannemer en het Agentschap Wegen en Verkeer, waarop beslist werd om de samenwerking stop te zetten. Viabuild gaat fase 1 afronden, waarna een nieuwe aannemer aangesteld wordt voor fase 2. In de tussentijd worden alle omleidingen tijdelijk opgeheven en gaat het kruispunt opnieuw volledig open. Volgens de gemeente hadden de werken van fase 1 rond deze periode klaar moeten zijn, maar dat is niet het geval.


"Voor de zoveelste keer komt AWV haar beloftes niet na", zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open Vld). "Nu blijkt dat de weg pas ten vroegste begin maart zal heropenen. Intussen blijven de handelaars maar verlies lijden. Ik eis dat de werken zo snel mogelijk beëindigd worden. De spelletjes moeten stoppen, dit is de schande voorbij."

Gedeeltelijk open

Volgens woordvoerder Anton De Coster zit ook AWV verveeld met de vertraging. "Maar we gaan de weg op 21 december al deels openstellen. Het verkeer richting Diegem en Vilvoorde zal tijdens de drukke momenten wat vlotter kunnen rijden. Ook de oprit van de E40 richting Luik zal vlotter bereikbaar worden. In januari zullen we ook al de tijdelijke by-pass van de Leuvensesteenweg naar de gewestweg Woluwedal uit dienst kunnen nemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen we de toplaag aanbrengen. De volledige werfinrichting zal eind februari of begin maart verwijderd worden."


Wanneer fase 2 kan starten, is nog niet duidelijk. (RDK)