Werf Woluwedal gaat dinsdag eindelijk laatste fase in

De aansluiting van de Leuvensesteenweg aan de kant van Brussel met het Woluwedal gaat vanaf dinsdag dicht.
Baert Marc De aansluiting van de Leuvensesteenweg aan de kant van Brussel met het Woluwedal gaat vanaf dinsdag dicht.
Bijna 5 jaar geleden ging de eerste spade in de grond voor de herinrichting van het Woluwedal in Sint-Stevens-Woluwe en Kraainem, en nu dinsdag gaat de laatste fase eindelijk in. Tot november is de Leuvensesteenweg aan de kant van Brussel volledig afgesloten. De omleiding loopt via de Tramlaan/Bevrijdingslaan.

Na heel wat problemen in het verleden, onder meer als gevolg van een discussie tussen de vorige werfbeheerder Agentschap Wegen en Verkeer en de toenmalige aannemer, liep de werf aan het Woluwedal enorme vertraging op. Ondertussen beheert De Werkvennootschap de werf en werd een nieuwe aannemer aangesteld en draait de werf op volle toeren. Nu dinsdag wordt zelfs de laatste fase aangevat. Vanaf dan wordt het kruispunt van de Leuvensesteenweg aan de kant van Brussel met de het Woluwedal aangepakt. Daardoor wordt die kant van de Leuvensesteenweg volledig afgesloten. De steenweg indraaien zal al zeker tot november niet mogelijk zijn. Er geldt een omleiding via de Tramlaan en de Bevrijdingslaan. Handelszaken blijven bereikbaar via de omleiding.

Fietssnelweg

Ondertussen werden ook de werken voor de aanleg van het laatste deel van fietssnelweg F202 opgestart. Het gaat om het deel tussen de Hippokrateslaan en de Statieplaats. Tegelijkertijd wordt ook de ventweg die toegang biedt tot onder andere residentie Parklane en de bedrijfsterreinen van PWC en Woluwe Garden vernieuwd. Die werken zouden midden juli afgerond moeten worden, zodat fietsers vanaf dan op een groot deel van de fietssnelweg comfortabel en veilig kunnen fietsen.

Als alles volgens plan verloopt, kan het Woluwedal eind dit jaar volledig geopend worden.