Vijftiende Streekbierenweekend met meer dan dertig bieren

De organisatoren zijn klaar voor het Streekbierenweekend.
Lukas De organisatoren zijn klaar voor het Streekbierenweekend.
De Zaventemse oud-scouts organiseren vrijdag en zaterdag de vijftiende editie van het Streekbierenweekend. Daar kan je meer dan dertig lokale biertjes proeven.

Dertien jaar lang organiseerden de Vrienden van het Bier het succesvolle Streekbierenweekend in Nossegem, tot ze er drie jaar geleden wegens een gebrek aan vrijwilligers de brui aan gaven. In 2016 was er dus geen editie, maar vorig jaar namen de oud-scouts van Zaventem de organisatie over. Het werd meteen een succesverhaal en nu organiseren zij op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober hun tweede — al hebben ze het zelf liever over de vijftiende — editie van het evenement.

Dit jaar bieden de organisatoren 33 lokale biertjes aan in Hoeve Nothengem in Nossegem. Zaterdag kan je daar ook smullen van stoofvlees met frieten. Nog op het menu: Brugse kaas, droge everzwijnenworst en artisanale chips. En ook de MAK-paté — het resultaat van een samenwerking tussen MAK Brewery en Beenhouwerij Luc uit Sterrebeek — zal niet ontbreken.

Vrijdag staat liveband Steppin’ Out op het podium, zaterdag is het de beurt aan Touchwood. De inkom is gratis. Een deel van de opbrengst gaat naar de groepskas van de Zaventemse scouts.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.