Vier waterpijpbars voor de rechter voor inbreuken op rookverbod

De waterpijpbar Le QG in Zaventem.
Lukas De waterpijpbar Le QG in Zaventem.
Het parket Halle-Vilvoorde heeft vier waterpijpbars voor de correctionele rechtbank gedaagd omdat ze verschillende inbreuken zouden gepleegd hebben op het rookverbod. Mensen die in de bars een inbreuk pleegden, riskeren een boete, terwijl de bars zelf een tijdelijke sluiting boven het hoofd hangt.

De rechtspersonen riskeren fikse geldboetes, de zaakvoerders gevangenisstraffen en boetes. Voor de bars die nog bestaan, zal ook een tijdelijke sluiting gevraagd worden aan de rechtbank, zegt parket. “Het betreft de QG Lounge in Sint-Stevens-Woluwe, bar Eden in Diegem, de Sky Blue Lounge in Kraainem en The Royal Lounge in Vilvoorde”, zo laat het parket weten. “Dat gebeurde bij controles door de lokale politiediensten en de inspectiedienst van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Er werden meerdere inbreuken vastgesteld in de periode van december 2016 tot juli 2019.”

Volgens het parket gaan de verschillende feiten om het niet naleven van het reclameverbod voor tabaksproducten, de verplichte gezondheidswaarschuwingen op tabaksproducten, het rookverbod in de verbruiksruimte waar voedsel en drank wordt geconsumeerd, en de voorschriften voor rookkamers. Bij de QG Lounge werd ook een stedenbouwkundige inbreuk vastgesteld, waarvoor de gemeente Zaventem een herstelvordering bij het parket heeft ingediend.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.