Vier diefstallen uit voertuigen op één dag: politie controleert op slotvastheid voertuigen

Photo News

De lokale politie van Zaventem heeft eind vorige week twee acties ‘klinktrekken’ gehouden. Daarbij werd gecontroleerd of wagens wel slotvast waren. De actie kwam er nadat vorige week woensdag vier diefstallen uit voertuigen op Zaventems grondgebied vastgesteld werden.

Donderdag werden 126 voertuigen gecontroleerd of ze wel slotvast waren: 43 in de voormiddag op de parking van het station in de Spoorwegstraat en 83 ’s avonds op het Kerkplein. Vijf voertuigen bleken niet slotvast te zijn. In geen enkele wagen lag een waardevol voorwerp in het zicht. Bij twee oudere wagens waren de voorportieren wel op slot, maar de achterdeuren niet. De politie vermoedt dat de wagens niet over centrale vergrendeling beschikten. Om te voorkomen dat dieven gemakkelijk waardevolle spullen uit voertuigen kunnen stelen, maant de politie iedereen aan om de wagens steeds op slot te doen en geen waardevolle spullen in het zicht achter te laten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.