Verlaten vertrekhal op Zaventem spreekt tot verbeelding: 90 procent van vluchten afgelast

Een lege vertrekhal in Zaventem.
Dieter Nijs Een lege vertrekhal in Zaventem.
Zo verlaten lag de luchthaven van Zaventem er zelden bij. Dinsdag werd negentig procent van de vluchten op Brussels Airport afgelast en dat had zo zijn gevolgen voor de vertrekhal: amper personeel en naar passagiers was het ook lang zoeken. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Als gevolg van de coronacrisis worden momenteel enkel cargovluchten en zogenaamde essentiële vluchten toegelaten. Tot die laatste groep behoren militaire, diplomatieke, medische en repatriëringsvluchten.

Ondertussen werd het aantal agenten op Zaventem opgetrokken om na te gaan of de reis van de weinige passagiers die op de luchthaven ronddwalen wel degelijk essentieel is. Ook controleren ze of de reizigers wel de nodige afstand van elkaar bewaren. Wie de wet overtreedt, riskeert een proces-verbaal of een boete.

Meer beelden van Vlaanderen in coronatijden vind je hier.

Heel wat vliegtuigen staan voor een tijdje 'geparkeerd' op de luchthaven door het coronavirus of worden ingezet voor repatriëringsvluchten.
Dieter Nijs Heel wat vliegtuigen staan voor een tijdje 'geparkeerd' op de luchthaven door het coronavirus of worden ingezet voor repatriëringsvluchten.
De vertrekhal op Zaventem ligt er vandaag verlaten bij.
Dieter Nijs De vertrekhal op Zaventem ligt er vandaag verlaten bij.
Door het coronavirus waren er dinsdag slechts 10 procent van de eerder geplande vluchten.
Dieter Nijs Door het coronavirus waren er dinsdag slechts 10 procent van de eerder geplande vluchten.