Twee jaar cel voor smokkelen van 3 kilogram cocaïne

Photo News
Een 25-jarige Braziliaanse man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar, omdat hij geprobeerd had cocaïne het land binnen te smokkelen. Het parket had een gevangenisstraf van 36 maanden gevorderd, maar de rechtbank toonde zich milder.

De 25-jarige Braziliaan was op 31 maart opgepakt op de luchthaven, nadat de douane in zijn koffer 3,2 kilo cocaïne had aangetroffen. Die zaten verstopt in de dubbele bodem van de reiskoffer. Hij was vanuit Brazilië op weg naar Amsterdam en uit telefoononderzoek bleek dat hij 10.000 euro zou krijgen als hij de drugs op hun bestemming afleverde. Volgens zijn advocaat was de Braziliaan zelf een occasionele druggebruiker die met financiële problemen kampte en was hij daarom bezweken voor het aanlokkelijke aanbod.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.